Vårbitar i långpanna

Publicerad

Älskar man snoddas, mockarutor, kärleksmums - så kommer man älska dessa!
En ljus sockerkaksbotten med en inkokt chokladglasyr med kokos och smak av kaffe!
 
Lustigt att jag alltid gjort vårbitar på hösten lagom till älgjakten. Klart gubben ska ha gofika på passet, och han kan inte motstå dessa!
 
 
 
Vårbitar i långpanna, ca 35 stycken
 
Botten:
150g smör
2 st ägg
3 dl socker
4.5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör sedan smör, äggvispet och mjölken till en slät smet.
 
Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 minuter och ta sedan ut den.
Gör under tiden kakan gräddas glasyren;
 
Glasyr:
100g smör
3.5 dl florsocker
3 msk kakao
2 msk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
 
Garnering:
Kokos
 
Smält smöret och rör sedan ned resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet.
 
Bred över glasyren på kakan när den tagits ut ur ugnen efter ca 15 minuter.
Strö över lite kokos.
Stoppa sedan in kakan igen ca 5 minuter eller tills glasyren börjar bubbla.
Ta ut kakan och stör över lite mer kokos, efter smak.
 
Vill man ha mer glasyr/högre kaka så är det bara att dubbla smeten!
 
 
 
 
Receptet är taget härifrån.
 
 
 

Kommentera gärna! ♥

Namn:
Kom ihåg mig?

Din Mail: (Visas ej)

Hemsida/Blogg:

Din kommentar: