Recept Mazarinbotten!

Publicerad

Den här tårtan som jag gjorde till pappa innehåller en så god mazarinbotten!
Saftig, lite lagom söt och med den där goda smaken av bittermandel!
 
 
 
Mazarinbotten:
180g rumsvarmt smör
375 g mandelmassa
3 st ägg
3/4 dl mjöl
Jag hade även i ca 0.5 dl hackad mandel i smeten.
Samt någon extra droppe bittermandelarom, om man vill.


Smör till att bröa formen.
Och till den här tårtan använde jag hackad mandel och bröade med.
Formen är 24cm i diameter.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 °C. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
Jag använde mandelmassan jag gjort själv, recept här!
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vänd sist i vetemjölet för hand.
Smörj en kakform och bröa med mandelspån.
Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Ta ut och låt kallna.
 
 
Den här botten kan man även göra en snabb Mazarinkaka av! Bara att ha på glasyren efter att botten fått svalna.
Man kan också ha den som tårtbottnar i tårta, men det har jag inte hunnit testa än.