Svartvinbärscurd
Publicerad
Igårkväll ville jag testa göra en curd på svartvinbär.
För det första hittade jag inget relativt enkelt recept och för det andra så hade jag inte allt hemma som de flesta recept tyckte man skulle ha för att få till en curd!
Så det blev ett hopkok och hopplock av flera olika recept!

Svartvinbärscurd Recept:
5dl svarta vinbär
0,5dl vatten
Koka ihop, ta kastrullen från värmen och sila sedan bären.
1dl socker
100 gram smör
Koka upp den avsilade bärblandningen med smör och socker tills smöret smält.
Ta från plattan och låt svalna lite.
Ta från plattan och låt svalna lite.
Vispa under tiden
2st ägg
1dl socker
1dl socker
Rör sedan ner den luftigt vispade äggsmeten i svartvinbärsblaningen under konstant omrörning.
Sjud på låg värme till svartvinbärscurden tjocknar.
Häll upp i rena burkar.
Låt svalna och sätt på lock.
Hållbarheten är ca. 10-12 dagar i kylskåp.
Man kan även ha i saft och skal från citron, det står i andra recept.
Jag hade inte tillräckligt med socker hemma så bytte ut 1dl mot farinsocker.
Jag hade inte tillräckligt med socker hemma så bytte ut 1dl mot farinsocker.
Det blev riktigt gott!
Tänkte göra en rulltårta med smörkräm och svartvinbärscurd i helgen!




Man skulle även kunna byta ut svartvinbären mot rödvinbär och göra en rödvinbärscurd!
Veronica Wallgren
Åh vad gott!
Svar:
Linn
Linda
De lät spännande! ☺️