Muskovadobullar!

Publicerad

Såg det här receptet på Muskovadobullar i springform hos tidningenhembakat.se och kände mig tvungen att prova på receptet själv!
 
 
 
Receptet:
(Som jag har modifierat, vill ni göra efter orginalreceptet, gå in på Hembakat.)
 

2 kransar

50 g jäst (jag använder nästan alltid torrjäst när jag bakar.)
5 dl mjölk
1 krm salt (och lite mer)
2 tsk mald kardemumma
¼ dl ljust muscovadosocker
½ dl strösocker
125 g smör, rumsvarmt
1 ägg
13-14 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 dl muscovadosocker
Lite salt

Garnering
1 uppvispat ägg
Hackad sötmandel
Pärlsocker
Muskovadosocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölk. Tillsätt salt, kardemumma, muscovadosocker, strösocker, smör, ägg och mjöl, lite i taget.
Blanda ihop till en smidig deg.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. (Eller ett par timmar.)

3. Fyllning: Rör ihop smör och muscovadosocker och lite salt.

4. Dela degen i två delar. Kavla ut dem till rektanglar, ca 28 x 40 cm. Bred hälften av fyllningen på vardera rektangel och rulla ihop dem från långsidan. Skär varje rulle i ca 11 bitar.

5. Lägg bitarna i två smorda springformar, 24–26 cm i diameter. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.

6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandel.

7. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna i formarna.

 
Jag hade en springform på 26cm och en på 24cm.
 
Smeta ut muskovadosmörblandningen över hela rektangeln.
 
 
 
Hade lite muskovadosocker även som garnering.
 
 
Färdiga kransar!
 

Kommentera gärna! ♥

Namn:
Kom ihåg mig?

Din Mail: (Visas ej)

Hemsida/Blogg:

Din kommentar: