Muskovadobullar!
Publicerad

(Som jag har modifierat, vill ni göra efter orginalreceptet, gå in på Hembakat.)
2 kransar
50 g jäst (jag använder nästan alltid torrjäst när jag bakar.)
5 dl mjölk
1 krm salt (och lite mer)
2 tsk mald kardemumma
¼ dl ljust muscovadosocker
½ dl strösocker
125 g smör, rumsvarmt
1 ägg
13-14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 dl muscovadosocker
Lite salt
Garnering
1 uppvispat ägg
Hackad sötmandel
Pärlsocker
Muskovadosocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölk. Tillsätt salt, kardemumma, muscovadosocker, strösocker, smör, ägg och mjöl, lite i taget.
Blanda ihop till en smidig deg.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. (Eller ett par timmar.)
3. Fyllning: Rör ihop smör och muscovadosocker och lite salt.
4. Dela degen i två delar. Kavla ut dem till rektanglar, ca 28 x 40 cm. Bred hälften av fyllningen på vardera rektangel och rulla ihop dem från långsidan. Skär varje rulle i ca 11 bitar.
5. Lägg bitarna i två smorda springformar, 24–26 cm i diameter. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandel.
7. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna i formarna.







En blogg för mina tårtor, bakverk & recept. Älskar allt som innehåller socker.
Bor i Östersund - på Frösön
Kontakt via mail: sockerlinn@gmail.com
Runda tårtor
Små bitar:
bitar
Små bitar:
bitar