Recept - Jättecookie!
Publicerad
Den här kakan bakade jag för ett år sedan till min födelsedag, och jag kan inte bestämma mig för om det blir en repris i år med.
Här kommer i alla fall receptet om jag ångrar mig, vilket jag borde - för den var helt fruktansvärt god!

12–14 bitar
200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker
200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke.
Blanda ner ägget.
Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl.
Blanda ihop allt till en deg.
Blanda ner chokladen och Dumlekolan.
Blanda ner chokladen och Dumlekolan.
Rör ihop allt till en smulig deg.
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.
Strö över lite grovhackad choklad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min.
Låt den svalna i formen.
Pudra över lite florsocker före servering.
Försök sen bara ta en bit av kakan!


Den som ändå hade kunnat få vara det där ägget...


Mega-chokladkaka!
rememberthiis.blogg.se
Ser supergott ut :D
Svar:
Linn