Hjortronmousse
Publicerad
Till tårtorna jag håller på att göra till begravningen i morgon ville jag fylla med hjortron.
Skogens guld - mylta.
Men jag hittade inget bra recept på mousse som innehöll gelatinblad.
Eftersom de ska fraktas en bit så vill man ju ha lite stadigare fyllningar så vågade inte på att göra en med bara grädde och hjortron.
Så jag testade att göra lite på eget vis utefter andra bär-mousse-recept och det här blev hur bra och hur gott som helst!

Recept Hjortronmousse med gelatin:
Räcker som fyllning till en tårta på 26cm.
300 g hjortron, ca
2.5 dl socker
1 tsk vanillinsocker
1 knivsudd vaniljpulver
6 st gelatinblad
4 dl grädde

Koka hjortron och socker tills bären blir mjuka.

Tillsätt vanillinsocker samt vaniljpulver efter smak.
Man kan även låta en vaniljstång koka med.
Lägg under tiden gelatinbladen i blöt.

Mixa ihop bären.
Jag valde att inte sila bort kärnorna, men det kan man göra.
Tillsätt gelatinbladen medan bären är varma och rör om tills bladen smält.
Låt stå i kylskåp och rör då och då.

När hjortronen svalnat blanda ihop med uppvispad grädde och rör ihop.

Fyll tårta!

Gott!


Min hund Moltas bland all mylta!
Elin
Hej, är nyfiken på din mousse. Behöver den frysas eller håller den sig stadig och fin i kylskåp?
Med vänlig hälsning, Elin
Svar:
Linn