Schwarzwaldtårta!
Publicerad
Svärfar fyllde år igår, så efter tre timmars sömn efter nattjobbet slängde jag ihop denna schwarzwaldtårta på bara fyra timmar!
Bottnarna skulle dock ha fått mer tid i ugnen då de blev lite sega.
Så grattis i efterskott storjägarn!






Receptet till denna har jag knåpat ihop genom att lägga ihop det bästa som jag hittat från massor av olika recept!
Bottnar:
4 äggvitor
2,5 dl florsocker
ca. 100g sötmandel (eller hasselnötter)
Smält mörk choklad
Rita tre cirklar på ett bakplåtspapper ca 20cm i diameter.
Sätt ugnen på ca. 120 grader.
Sätt ugnen på ca. 120 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Rör ihop florsocker och malen mandel (använde matberedaren, skalade inte mandeln innan)
Rör ned i äggviteskummet försiktigt och blanda ihop.
Bred ut smeten i de tre cirklarna och ställ in plåten/plåtarna i mitten av ugnen.
Tiden beror på hur tjocka varje botten blir, hur stora cirklar man gör. Men 30-60 minuter.
Känn med stekspade när bottnarna börjar gå lyfta.
Låt svalna.
Bred sedan på smält mörk choklad på båda sidorna förutom den som ska vara bottenanslag, där räcker det att chokladspackla på en sida! Detta för att marängbottarna ska behållas frasiga!
Låt svalna.
Bred sedan på smält mörk choklad på båda sidorna förutom den som ska vara bottenanslag, där räcker det att chokladspackla på en sida! Detta för att marängbottarna ska behållas frasiga!
Fyllning:
Ca. 8 dl grädde
Smält mörk choklad
1 dl vaniljkräm
Vispa grädden och smaksätt eventuellt med vaniljsocker eller socker.
Ta en del av grädden och mörk choklad efter smak och blanda med vaniljkrämen.
Bred på som första lager på tårtan och lägg på en mandelbotten.
Som lager två brer man på grädde och så på med locket.
Spackla tårtan med grädden.
Dekorationerna är gjorda av tempererad mörk choklad.
Pudrad med lite kakao.
Veronica
åh vad gott och gud vad fin! :)
Svar:
Linn
Helene
Så fin! :D
Svar:
Linn
Marie
Har aldrig varit med om vaniljcreme i en schwartzwaldtårta men det låter jättegott och OJ SÅ FIN DEN ÄR!
Svar:
Linn