Recept - MMF

Publicerad

MMF- Marshmallow Fondant är något man kan göra själv för att både täcka och dekorera tårtor med iställer för att använda marsipan eller köpa färdig sockerpasta.
 
 
 
Detta recept använder jag mig alltid av, och gör den då minst en dag innan jag ska använda den.
 
300 gram marshmallows
2 msk vatten
1 msk olja
Ca. 7-8 dl florsocker (Jag använder ca. 5-6 dl när jag gör pastan, sedan resten när jag bakar ut den.)
 
Detta räcker till att täcka en tårta på ca. 26 cm samt dekorationer. (Givetvis beror det på hur tunnt/tjockt man kavlar ut pastan, hur mycket som går åt.)
 
Blanda marshmallows, vatten och olja i en bunke och rör om.
Värm sedan i mikron ca 1 minut. Ta ut och rör om. All marshmallow ska ha smällt så det ska inte vara några klumpar kvar. Kan behöva 20-30 sekunder till, men se till så det inte bränns.
 
Och det är här det blir kladdigt, men efter alla försök så har jag lärt mig att det faktiskt är enklast att bara blanda allt i bunken man precis värmt marshmallowsen i.
Så i med florsockret och blanda väl, en slickepott eller sked fungerar bäst.
Låt hellre blandningen vara för lös än att den blir för torr/tjock.
Plasta in en form med plastfolie och olja plasten liten, häll den rätt kladdiga pastan i formen och vik över plastfolien och låt vila ungefär ett dygn innan du använder den.
För den stelnar till när den får vila och oljan gör det lätt att få ut all pasta när man ska använda den!
 
När man ska baka ut, färga, kavla får man tillsätta mer florsocker allt eftersom tills man får en hanterlig pasta.
Färgar man den med hushållsfärg som innehåller mer vätska än pastafärgerna kan man få använda ännu mer florsocker.
Här får man exprimentera med vad man gillar mest, vad som funkar.
Man kan även olja in händerna i matolja för att kunna arbeta med pastan.
Jag brukar blanda florsocker och potatismjöl när jag kavlar ut eller ska göra figurer.
 
 
Här är ett exempel på dekoration som jag gjort av MMF:
 

Kommentera gärna! ♥

Namn:
Kom ihåg mig?

Din Mail: (Visas ej)

Hemsida/Blogg:

Din kommentar: