Rulltårta med svartvinbärscurd och smörkräm!
Publicerad
Den där svartvinbärscurden jag gjorde förut testade jag att ha som fyllning i en enkel rulltårta!
Hade även i lite marängsmörkräm som blivit över från tårtbak.


Grundrecept Rulltårta:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl grädde eller mjölk
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl grädde eller mjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Smörj ett smörpapper med lite matfett.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt och blanda ner mjöl och bakpulver i äggblandningen.
Bred sedan ut smeten på smörpapperet och grädda kakan i ugnen i ca 5 minuter.
Vänd upp den färdiggräddade kakan på ett sockrat smörpapper och ta bort papperet som den bakades på. Vispa ägg och socker ljust och pösigt och blanda ner mjöl och bakpulver i äggblandningen.
Bred sedan ut smeten på smörpapperet och grädda kakan i ugnen i ca 5 minuter.
Svartvinbärscurd:





Så himla gott att servera med en klick grädde!
En blogg för mina tårtor, bakverk & recept. Älskar allt som innehåller socker.
Bor i Östersund - på Frösön
Kontakt via mail: sockerlinn@gmail.com
Runda tårtor
Små bitar:
bitar
Små bitar:
bitar